Advies vanuit natuurlijk oogpuntVoedingsbad

Door hun harmoniserende en vitaliserende werking kunnen voedingsbaden worden toegepast in de herstel periode na een ziekte of operatie en ter ondersteuning (met name in najaar en winter) van kinderen die vaak aan kwakkelen zijn of iets extra’s kunnen gebruiken. 

Wat heb je nodig:

-      Een badjas/grootbadlaken
-      Warme deken
-      1 ei
-      1 eetlepel honing
-      1 citroen
-      250 ml melk 

Meng in een pannetje de melk met de honing en het los geklopte ei. Pers de halve citroen in het bad met water van 37 ºC uit. Voeg de inhoud van het pannetje toe aan het bad en roer het water een paar minuten goed door met een 8-vormige beweging(lemniscaat vorm), zodat het zich door het hele bad verspreid heeft.

Dan kan de “patiënt” in het bad. Het is belangrijk dat er rust om het bad is. Geen televisie kijken ondertussen of naar harde muziek luisteren. Bij kinderen werkt het goed om wat voor te lezen. In elk geval moet je erbij blijven, voor het geval dat degene die in bad ligt in slaap valt.

Na ongeveer 10 á 15 minuten kan de patiënt uit het bad komen en ingewikkeld worden in de badjas of het badlaken. Niet afspoelen of afdrogen dus! Het met een kruik voorverwarmde bed wacht. Het is vaak zo dat de patiënt dan meteen lekker inslaapt. Het is dan ook handig om het voedingsbad voor de nacht te doen, zodat het niet nodig is om je na het bad weer aan te kleden. Mocht het niet anders kunnen, dan moet er na het bad minstens een uur gerust worden.


 
E-mailen
Bellen
Map
Info