Advies vanuit natuurlijk oogpunt




Pompoensoep met cannellinibonen

1 rode paprika, gehalveerd, zonder zaadlijsten

1 l groentebouillon
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 muskaatpompoen, geschild en in blokjes
450 zoete aardappels, geschild en in blokjes
2 tl gehakte verse salie
1 laurierblad
400 gr cannellinibonen uit blik, uitgelekt
2 tl olijfolie\zwarte peper
Sap van een ½ citroen


1.       Laat de paprika met de schil naar boven onder een hete gril zwart worden. Laat hem in een pan met deksel erop afkoelen. Trek de schil eraf en    snijd het vruchtvlees in zeer dunne reepjes

2.       Verwarm wat bouillon in een pan en bak de ui en knoflook in een paar minuten zacht. Bak de pompoen en zoete aardappelen 5 minuten mee.

3.       Voeg de paprika, de rest van de bouillon en de kruiden toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, kook de groenten afgedekt in een half    uur gaar.

4.       Verwijder het laurierblad. Voeg de bonen, olijfolie, zwarte peper en het citroensap toe. Kook de soep nog 5 minuten en serveer hem warm.

 




E-mailen
Bellen
Map
Info