Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Gevulde groeten

(4 pers.) 

-          2 el groentebouillon
-          2 aubergines/courgettes/paprika's
-          1 kleine ui, fijngehakt
-          2 teentjes knoflook, geperst
-          1 el tomatenpuree
-          6 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
-          4 el gekookte zilvervliesrijst
-          25 gram pijnboompitten, licht geroosterd
-          1 el fijngehakte peterselie
-          1 el fijngehakte verse munt
-          1 el fijngehakte basilicum
-          ½ tl gemalen kaneel
-          Sap van 1 citroen
-          Zwarte peper

1.       Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd van de aubergine of courgettes de steeltjes af en halveer ze in de lengte. Hol met een theelepel beide helften uit, zodat   er een 1 cm dikke rand overblijft. Hak het uitgeschepte vruchtvlees fijn. Stoom de hulzen ca 4 minuten boven kokend water. Houd ze onder koud stromend water zodat ze niet doorkoken en droog ze af met keukenpapier. Bespuit de binnenkant met een mengsel van olie en water.
2.       Verhit de bouillon in een koekenpan en bak daarin de uien knoflook al roerend tot ze glazig zijn. Roer de tomatenpuree, tomaten, fijngehakte aubergine of courgette, gekookte rijst, pijnboompitten, kruiden en kaneel erdoor en bak ze een paar minuten mee.
3.       Roer het citroensap en wat peper erdoor.
4.       Bespuit een ovenschaal licht met een mengsel van olie en water. Vul de groenteschelpen met het rijstmengsel. Bak de groenten ca 20 minuten in de oven.





E-mailen
Bellen
Map
Info