Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Wij zijn gekge bonbons

200 gr zachte geitenkaas
30 gr amandelschaafsel
60 gr pistachenoten
handje bieslook
handje peterselie

1. Hak de groene kruiden fijn en verdeel ze over een schaaltje
2. Pel de pistachenoten en hak ze fijn, leg ze in een schaaltje
3. Leg het amandelschaafsel ook in een schaaltjes
4. Draai met je handen kleine balletjes van ongeveer 1,5 cm van de geitenkaas. Haal de balletjes door  een van de drie toppings en leg ze op een bordje.
5. Was je handen voordat je met eennieuwe topping beingt, anders krijg je een mengeling van smaken.

Bewaar de geitenkaas bonbons in de koelkast.

Eet smakelijk!


Gezonde repen

125 gr gedroogde vijgen
125 gr pitloze dadels
40 gr geraspte kokos
50 gr macadamianoten



1. Meng de vijgen met de dadels in een keukenmachine tot een dikke pasta. Voeg de macadamianoten en de kokos toe en meng het nog even kort. 
Het is het lekkerste als de noten niet helemaal fijngemalen zijn. 
2. Bekleed een rechthoekige vorm met wat bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. Druk het goed aan en laat de repen minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de plak in 8 gelijke repen en bewaar ze in de koelkast.

Eet smakelijk!

Caprese spiesjes

8 stuks

16 gekleurde cherry tomaatjes
8 olijven
16 minimozzarella bolletjes
Verse basilicum

Rijg de gewassen tomaatjes, de uitgelekte mozzarella, de olijven en de basilicumblaadjes om en om op een stokje tot het stokje vol is.

Bewaar de stokjes in de koelkast.

Dadel-kokos balletjes

150 gr medjouls dadels, ontpit
2 eetl kokosrasp
100 gr gemengde noten
1 eetl rauwe cacao
1 eetl gesmolten kokosolie

1. Week de dadels even in een bakje met heet water en meng ze dan samen met de noten, kokosolie en de cacao in een keukenmachine tot er een grof mengsel ontstaat.
2. Draai klein balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp.

Bewaar ze in de koelkast.

Eet smakelijk!

Groente met dip

Rode paprika
Gele paprika
Komkommer
Geraspte wortel
Stengel bleekselderij
Broccoli roosjes

Snij alle groenten in repen en leg ze in een mooi schaaltje of  recht op in een glazen potje. Maar ook een uitgeholde groene of rode paprika is goed te gebruiken als dipschaaltje!

Voor de dip zijn er verschillende mogelijkheden. Zelf vind ik de zelfgemaakte hummus erg lekker. Je kunt de hummus nog versieren met paprika poeder, olijfolie en pijnboompitjes.

Maar ook een yoghurt dip is er heerlijk bij:

Meng een paar eetlepel geitenyoghurt met wat sap van een halve citroen, handje geknipte bieslook, handje geknipte peterselie en wat peper en zout.




E-mailen
Bellen
Map
Info