Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Dit

Pompoen-rozemarijnsoep

Voor 4 personen

Liefst alle ingrediënten van biologische afkomst

1 middelgrote pompoen
4 takjes verse rozemarijn, plus wat extra takjes voor de garnering
100 gram rode linzen, gewassen
1 ui, gesnipperd
900 ml groentebouillon
Zout
Peper

Halveer de pompoen en schep er de zaadjes en het draderige vruchtvlees uit. Snijd hem in grove stukken en leg deze in een braadslee of ovenschaal.. Strooi de rozemarijnnaaldjes erover puls zout en peper. Rooster de pompoen 45 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven.

Doe de linzen in een soeppan en bedek ze met water. Breng ze aan de kook en laat ze 10 minuten koken. Schep ze in een schone pan. Voeg ui en bouillon toe en laat het 5 minuten sudderen. Voeg zout en peper toe.

Haal de pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees van de vast af. Prak het met een vork fijn en voed het aan de soep toe. Laat het geheel nog 25 minuten pruttelen.

Garneer de borden met wat takjes rozemarijn.




E-mailen
Bellen
Map
Info