Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Tomatensalsa met kikkererwten

175 gr gedroogde kikkererwten of 400 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld

1 groene peper, de pitjes verwijderd en fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 el olijfolie
Zwarte peper
1 el water
Sap en geraspte schil van 2 citroenen
2-3 rijpe tomaten, grof gehakt
1 rode ui, in dunne ringen
Een handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
1 krop snijsla of bindsla, gescheurd

1.       Laat gedroogde kikkererwten een nacht weken en kook ze in minstens 30 minuten zacht. Laat ze afkoelen.
2.       Doe de peper, knoflook, olijfolie, zwarte peper, het water en citroensap in een potje met schroefdop en schud stevig. Voeg naar smaak meer   citroensap of olie toe.
3.       Schep de tomaten, ui en basilicum voorzichtig door de kikkererwten. Schenk de dressing erover en meng nogmaals. Serveer de salade op een bedje   van sla.

Eet smakelijk!




E-mailen
Bellen
Map
Info