Advies vanuit natuurlijk oogpuntIriscopie

Het oog is de spiegel van lichaam en geest.

De iris staat in directe verbinding met de hersenen en het zenuwstelsel. En deze staan in directe verbinding met de organen en systemen van ons lichaam.

Daarom kan de iriscopist via de iris een goed beeld krijgen van de situatie van het lichaam. 

Elk orgaan en elk systeem van het menselijk lichaam reflecteert zich in geval van ziekte, in een bepaald gedeelte van de iris.

Om de organen en hun werking te beoordelen is er een topografische kaart van het oog gemaakt. Dit is een soort landkaart van het oog. Op deze kaart worden de plaatsen van organen en systemen aangegeven. Ieder oog is uniek, zoals een vingerafdruk van ieder mens anders is.

 

Klik op een van onderstaande ogen voor de bijpassende omschrijving:


Om het oog nauwkeurig te kunnen bekijken wordt er gebruik gemaakt van een irismicroscoop en een foto.
Er wordt gekeken naar het gekleurde gedeelte van het oog (de iris), de pupil en het oogwit. Hierin let de iriscopist op afwijkingen van de structuur in iris, kleurpigment, tekenen, strepen  of vlekken in de iris, pupilvorm, kleurafwijkingen in het oogwit.

Als er een diagnose moet worden gesteld zal dit nooit alleen via de irismicroscoop gaan. Er gaat altijd een uitgebreid vraaggesprek aan vooraf en soms is een lichamelijk onderzoek nodig.

Het lichaam en de geest kunnen dusdanig uit balans raken door bijvoorbeeld verkeerde eet- en leefgewoontes. Maar ook door wat je van je voorouders hebt meegekregen, je genen, kunnen allerlei ziektes of zwaktes ontstaan. Vaak nog voordat er duidelijke klachten zijn is dit al waarneembaar in de iris.

Er worden geen ziektes uit het oog benoemd maar oorzaken voor ontregeling en het ontstaan van een klachtenpatroon. Uit een diagnose kan een persoonlijk advies komen met betrekking tot een eet- en leefwijze, reiniging, aanvulling en stimulatie van onder andere het immuunsysteem door het gebruik van bepaalde kruiden, vitamine/mineralensuppletie of voedingsadvies.

Het kan een preventieve werking hebben maar ook bestaande klachten kunnen verminderen of verdwijnen. 

Iriscopie is bijzonder goed aan te bevelen bij kinderen omdat deze vaak niet goed duidelijk kunnen maken wat de klachten zijn.

Gratis kennismaken
Gratis kennismaken met iriscopie kan iedere dinsdagmiddag en donderdagochtend. Tijdens een 15 minuten kennismaking kijk ik kort via de irismicroscoop in uw ogen en ik beantwoordt uw vragen. Ik vertel welk ‘constitutietype’ u bent en welk beeld hierbij past. De uitleg over uw constitutie en de lichamelijke kenmerken hiervan krijgt u mee op papier.

Op deze dag stel ik geen diagnose. Heeft u daar interesse in, dan kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek. 

 


E-mailen
Bellen
Map
Info