Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Wilde rijstsalade met komkommer en sinaasappel

-          225 gram wilde rijst
-          8,5 dl water
-          1 teentje knoflook, geperst
-          1 el balsamicoazijn
-          2 el olijfolie
-          Zeezout en zwarte peper
-          1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, ontveld, de zaadlijsten verwijderd en in dunne repen
-          ½ komkommer
-          1 sinaasappel, geschild, velletjes verwijderd en in blokjes
-          3 rijpe tomaten, in stukken
-          1 rode ui, gesnipperd
-          Een flinke hand fijngehakte bladpeterselie

1.       Breng de rijst en het water in een grote pan aan de kook. Roer en kook de rijst afgedekt in ca 40 minuten beetgaar. Verwijder de laatste minuten de deksel , zodat  eventueel overtollig vocht verdampt.
2.       Voor de dressing: schud de knoflook, azijn, olijfolie en kruiden in een potje met een deksel stevig heen en weer. Voeg naar smaak extra azijn, olie of kruiden toe.
3.       Giet de rijst af en doe hem in een grote schaal. Schep de dressing erdoor en vervolgens de paprika, komkommer, sinaasappel, tomaten, rode ui en bladpeterselie.

Eet smakelijk!





E-mailen
Bellen
Map
Info