Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Bananenbread



3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
2 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
8 stukjes (vivani) pure chocolade
1 grote eetlepel appelmoes
2 tl bakpoeder
Snufje zout

Optoneel: grof gehakte pecannoten

1. Verwarm de over voor op 175 graden
2. Pureer de bananen glad in een vork. Klop in een andere kom de eieren met een snufje zout luchtig.
Meng de bananenpuree met de eieren.
3. Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg het bakpoeder, de kruiden en de appelmoes toe. Voeg eventueel de gehakte pecannoten toe. Zorg dat er een egaal geheel ontstaat.

4. Vet een cakevorm in. Giet het mengsel in de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 40-45 minuten af.
Wordt de bovenkant tussentijds iets te donker? Dek deze dan af met een stukje bakpapier.
Het bananenbrood is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

Eet smakelijk!





E-mailen
Bellen
Map
Info