Advies vanuit natuurlijk oogpunt
BILIAIR CONSTITUTIETYPE


Biliaire ogen hebben een bruine iris, met duidelijke doorschemering van een onderliggend blauwgrijze kleur. Van een afstand lijkt dit groen. Dit is een combinatie van hematogeen (bloed) en lymfatisch (lympf) of neurogeen,.

Dit type is een gevoelsmens en een denker. De lever en gal zijn vaak zwak. Het gezegde ‘wat heb je op je lever' of ‘je gal spuwen' lijkt vrij doeltreffend bij dit type. Bij ziekte raken lichaam en geest uit balans en kunnen opvliegendheid en depressiviteit elkaar afwisselen.

 

Stofwisselingsproblemen op latere leeftijd zoals gewrichtspijnen, artrose (geen artritis).

Na het 40e levensjaar vaak een toename van klachten met betrekking tot de spijsvertering. zoals misselijkheid, opboeren, brandend maagzuur, maagpijn, gevoelige lever, depressie, afwisselend diarree en obstipatie, allergieën.

 

Dit type gaat voor  uitersten.

Eten van dierlijke vetten eten valt bij dit type mensen vaak niet goed, met uitzondering van vette vis en koudgeperste oliën. Suiker kan problemen geven op de spijsvertering. Vezelrijke voeding als rauwkost en groente zijn aanraders en soms is ook toevoeging van vitamine A, D, E en K goed.

  

   
E-mailen
Bellen
Map
Info