Advies vanuit natuurlijk oogpuntEspresso cheesecake

Deze heerlijke glutenvrije espresso cheesecake doet het erg goed als er iets te vieren is. Behalve dat hij heerlijk smaakt, ziet de taart er ook nog een prachtig uit!


Bodem:
150 gr geroosterde en gehakte hazelnoten
150 gr medjoul dadels, ontpit
50 gr geraspte kokos
Merg van een vanille stokje
2 el gesmolten kokosolie

Karamellaag:
1 blikje gecondenseerde melk, gekookt tot karamel
200 gr monchou

Laag walnoten creme:
150 gr walnoten
4 grote medjoul dadels, ontpit
200 gr monchou

Laag witte chocolade creme
2 el kokosolie
100 gram witte chocolade in stukjes
200 gram monchou

Toplaag:
1 blaadjes gelantine
100 ml espresso

Springvorm 22 cm

1. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
2. De bodem. Doe de hazelnoten, dadels, kokos, vanille en een mespunt zout in de mengkom van de keukenmachine en draai tot grove kruimels. Voeg dan de kokosolie toe en draai tot een bal. Haal het notendeeg uit de kom en druk in de springvorm.
3.Karamel creme.
Doe het blikje karamel, monchou en mespunt zout in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot een romige creme. Schep in het midden van de taartbodem en strijk de creme met de achterkant van een lepel gelijkmatig over de bodem uit. Zet de taart in de vriezer om op te stijven.
4. Walnotencreme. 
Doe de walnoten en de dadels in de mengkom van de keukenmachine en maal tot grove kruimels. Voeg de monchou toe en draai kort tot een romige creme. Haal de taart uit de vriezer en schep de walnoten creme in het midden in de vorm. Verdeel gelijkmatig over de karamelcreme. Zet de taart weer in de vriezer.
5. Witte chocolade creme.
Breng een pannetje met water aan de kook waar een glazen kom in past. (au bain marie) Doe de kokosolie in de kom, voeg de stukjes witte chocolade toe en laat rustig smelten. Mix ondertussen de monchou glad. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en mix kort tot een romige creme. Haal de taart weer uit de vriezer en schep de witte chocolade creme erop. Verdeel gelijkmatig over de walnoten creme. Laat weer opstijven in de vriezer.

6. Toplaag. Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Breng daarna de koffie aan de kook. Haal van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe. Laat even afkoelen in de koelkast. Haal de taart uit de koelkast en schenk hierop de koffielaag. Dek af met folie en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!!


E-mailen
Bellen
Map
Info