Advies vanuit natuurlijk oogpuntVoeding


Om zo gezond mogelijk te blijven, moet je goed eten. Maar wat is nou echt gezonde voeding?

Het is niet mogelijk een vastomlijnd antwoord hierop te geven. Ieder mens is immers uniek.
Voor de één is vlees goed en voor de ander juist niet en de één kan niet zonder zuivel en de ander wordt er doodziek van. 
Ook de milieuproblematiek zorgt voor onzekerheid. De vervuiling zit immers in de grond en in de lucht. 

Wat in ieder geval wel vast staat over voeding, zonder kun je niet. Je lichaam, functioneert niet zonder voeding. Eigenlijk zou het heel logisch moeten zijn dat wanneer je niet lekker in je vel zit of je voelt je ziek, je als eerste naar je voeding kijkt. Eet ik gevarieerd? Eet ik gezond? Eet ik regelmatig? Helaas werkt het in de praktijk anders en belt men al snel naar de huisarts voor een receptje... 
Vaak is dat helemaal niet nodig omdat de juiste voeding verschillende klachten kan verminderen of zelfs verhelpen, je energie op peil brengen en je fit en gezond laten voelen.
R
ein

Veel mensen denken bij het reinigen van het lichaam aan een zware, moeilijk vol te houden vastenkuur. Of aan darmspoelingen. Dit zijn ook manieren om te reinigen, maar er zijn voldoende andere mogelijkheden die makkelijker zijn vol te houden én vriendelijker zijn voor je lichaam. Met bijvoorbeeld een aangepast dieet, een sapkuur, een kleikuur, reinigingsbevorderende druppeltjes of bepaalde kruiden, heb je goede alternatieven voor een vastenkuur.

Er zijn veel producten met een reinigende werking die je in een dagelijks dieet kan gebruiken. Neem de aardbei, deze is vochtafdrijvend en reinigend. Of de brandnetel, die reinigt het bloed (in de vorm van thee of vers geplukte bladeren heet afspoelen en door de sla of bereiden als spinazie). Citroen in combinatie met water en ahornsiroop is erg verfrissend en darmreinigend. Deze producten kunnen je helpen je snel weer energiek, helder en stralend te voelen.
Ander voordeel van een goede reiniging is dat klachten zoals huidproblemen of maag-/darmklachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.
Een goede periode voor een reiniging is in de lente, wanneer de natuur weer tot leven komt, of in de herfst, wanneer je lichaam zich voorbereidt voor de winter.

Een kuur met de infrarooddeken is zeer aan te bevelen tijdens een detoxkuur!


 
E-mailen
Bellen
Map
Info