Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Lemon-cheesecake

 

100 gr cashewnoten
150 gr pitloze dadels
1 citroen
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
2 tl agaragar
3 druppels vloeibare stevia

1. Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de vorm in.
2. Laat de cashewnoten een uurtje weken in water. Giet daarna het overtollige water weg.
Meng de noten met de dadels fijn in een keukenmachine en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.
3. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en zet dit apart. Pers de citroen uit. Breng het citroensap al roerend met de agaragar kort aan de kook, totdat er een gelei ontstaat. Laat het mengsel afkoelen.
4. Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp. Voeg de citroengelei toe en meng het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. 

Spatel ten slotte voorzichtig de ricotta door de massa, zorg dat het een geheel wordt.
Verdeel het mengsel over de vorm.

Laat de cheesecake in ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast

Eet smakelijk!





E-mailen
Bellen
Map
Info